Fynn bij de Albert Heijn. (foto: Rebecca de Jonge)
Fynn bij de Albert Heijn. (foto: Rebecca de Jonge)

Super Fynn helpt dove kinderen

DRIEL – Fynn is doof geboren en omdat zijn familie vindt dat alle dove kinderen overal ter wereld net zulke hulp zouden moeten krijgen als hij, hebben zij in de zomer van 2017 de Fynn Foundation opgericht. Inmiddels heeft de Fynn Foundation, in samenwerking met Kentalis International, 120 ouders van dove kinderen in Rwanda en Zambia ondersteund in het leren van gebarentaal.

Ook zijn dit schooljaar twee dove kinderen gestart op Nyabihu School for the Deaf in Rwanda—hetzelfde jaar dat Fynn zelf ook voor het eerst naar school ging. Om nog meer kinderen te kunnen helpen heeft Fynn deze week lege flessen ingezameld en ingeleverd bij de Albert Heijn in Driel, waar de hele maand mei het statiegeld gedoneerd kan worden.

Fynn is een vrolijk mannetje en hij verkleedt zich het liefst elke dag—meestal als Superman. Hij gaat graag naar school, met zijn grote broer Mats. Dove kinderen in ontwikkelingslanden worden daarentegen juist verstopt voor de buitenwereld en gaan meestal helemaal niet naar school. Vaak leven deze kinderen in armoede. Onderwijs kan ze helpen hun situatie te doorbreken. De Fynn Foundation heeft als missie om nog meer dove kinderen in de schoolbanken te krijgen. Ook helpen? Kijk op www.fynnfoundation.nl.