Chris Hordijk en Jeroen Doppen in Almere (foto: Danny van den Berg)
Chris Hordijk en Jeroen Doppen in Almere (foto: Danny van den Berg)

Tour Box of Kings start in Zetten

ZETTEN - Box of Kings is de nieuwe band van Chris Hordijk (finalist The Voice of Holland, Rob Mosterts Seks, Hammond & RocknRoll theatertour) en Jeroen Doppen (Virtuous Sons).

Na zijn periode bij The Voice of Holland, had Chris Hordijk makkelijk voor de commerciële weg kunnen kiezen. Dat deed hij niet. In diverse bands zocht hij naar zijn eigen passie en kwam uit bij de bluesrock. Toen hij Jeroen Doppen leerde kennen bij de band Soulsville, bleek deze passie gedeeld te worden. Zij staan samen aan de basis van Box of Kings. Eigen nummers met een eigen sound.

Rond de zomer wordt de eerste EP uitgebracht. De eerste try-out 17 mei in Veilingcafé ’t Vuurspoor in Zetten. Box of Kings brengt eigenheid, lef, en bevlogenheid naar het podium.

Met hun aaneengesloten set komt er niet zomaar een bandje spelen, maar krijg je een volwaardig concert voorgeschoteld. De band laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Mocht je dat toch willen, denk dan energieke bluesrock met hier en daar wat psychedelische invloeden. Rauw. Krachtig. Gedreven. Maar bovenal authentiek. Dat is Box of Kings met de bandleden: Chris Hordijk (zang), Jeroen Doppen (gitaar), Willem van den Berg (drums) en Rutger Berendsen (basgitaar).