Louis Gerritsen luistert naar de lovende woorden van De Voorhof-voorzitter Alike Kloosterman. Jan van Roekel wacht op zijn beurt. (foto: Corné Verwoert)
Louis Gerritsen luistert naar de lovende woorden van De Voorhof-voorzitter Alike Kloosterman. Jan van Roekel wacht op zijn beurt. (foto: Corné Verwoert)

De Voorhof huldigt twee duizendpoten

KESTEREN - De protestantse streekgemeente De Voorhof in Kesteren heeft zondag Louis Gerritsen en Jan van Roekel in het zonnetje gezet. Beiden mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Voorzitter Alike Kloosterman van de kerkenraad toonde zich na afloop van de viering ‘ongelooflijk blij en trots dat deze twee duizendpoten een welverdiende koninklijke onderscheiding hebben gekregen’ en somde de vele verdiensten van beide gedecoreerden op. Zij ontvingen een fleurig boeket en werden door de gemeente gefeliciteerd.

Louis Gerritsen (75, Kesteren) is al meer dan 35 jaar ‘zeer actieve en vrijwel onmisbare vrijwilliger’. Voorzitter Kloosterman somde acht hoofdpunten op: organist, speelroostermaker, onderhoudsmonteur orgel, beheer computers, laptops, kopieerapparaat enzovoort, software ontwikkelen, kennis van kerkmuziek, altijd een beroep op Louis doen en kent geen termijn van stoppen. Zoals burgemeester Kottelenberg van Neder-Betuwe het in het gemeentehuis uitdrukte: ‘Hij is een stille kracht op de achtergrond, behalve op het orgel’.

Jan van Roekel (78, Lienden) is ruim een halve eeuw vrijwilliger. Eerst bij gymnastiekvereniging ILO en verder bij tennisclub TCL (erelid) en de buurtvereniging Aalst, een buurtschap waarover hij pas een boek heeft geschreven. Sinds twee jaar is hij bij het streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren onderhoudsman en rondleider. Bij De Voorhof was hij actief tijdens de grote renovatie van de kerk in 2007, op velerlei (technische) gebieden in het Winkeltje en bij het aanbrengen van de bekabeling voor de nieuwe geluidsinstallatie.