Afbeelding
Foto:

Wijs, ambachtelijk ijs viert feest

BETUWE - "Wie wordt er nu niet blij van een ijsje?" Jeroen Pohlmann ijsmaker bij Wijs, ambachtelijk ijs blikt met plezier terug op de afgelopen vijf jaar. In 2014 startte hij met zijn ambachtelijke ijssalon in Gendt. Inmiddels is er een tweede winkel in Elst (Overbetuwe) en levert hij zijn ijs ook aan diverse bedrijven in de regio.

Vijf jaar geleden was Pohlmann stellig over zijn concept; ambachtelijk bereid schepijs met zo veel mogelijk lokale en verse producten. Én Luikse wafels. "Tsja, die wafels zijn er helaas niet meer, te weinig markt voor. Maar het concept voor het ijs staat nog steeds als een huis". Zijn klanten zijn vanaf dag één razend enthousiast. "We streven ernaar het beste ijs uit de regio te maken. De lat ligt altijd hoog en gelukkig wordt dat dus ook gewaardeerd". Ook landelijk is dat opgevallen; in 2018 werd het ijs bekroond met de tweede plaats bij de Gouden IJsspatel verkiezing.

Inmiddels is er een groot team, zowel in de ijskeuken in Gendt als in de winkels. "En in Elst hebben we de ijssalon uitgebreid met een chocolaterie met de allerlekkerste bonbons." Collega-ijsmaker Ilse is erbij vanaf het eerste uur. Ook 'ijsmeisjes' Lise en Fenna draaien al 5 jaar mee in de winkel. Zij kunnen het beamen; "het is hard werken met mooi weer, maar mensen blij maken met wat je verkoopt is het leukste dat er is".

Wijs viert het lustrum dit seizoen met een prijzenfestival. Op zondag 5 mei staan beide winkels de hele dag extra in het zonnetje. Tussen 14.00 – 17.00 uur komt er een springkussen, de kinderen kunnen hun ijsje (gratis) versieren en er wordt geschminkt. Ook is die dag het tweede bolletje ijs gratis! Meer info staat op www.wijsijs.nl.