Trainer Michiel Huberts uit Angeren als 'veldheer' in Huissen bij 'zijn' RKHVV 2, afgelopen donderdag.
Trainer Michiel Huberts uit Angeren als 'veldheer' in Huissen bij 'zijn' RKHVV 2, afgelopen donderdag. Foto:

Angerenaar Michiel Huberts boert goed in Huissen

Degradatie RKHVV 1, maar promotie voor 2

De lijdensweg van RKHVV is (eindelijk) voorbij. Na het 1-0 verlies bij AWC is degradatie uit de hoogste amateurklasse, de hoofdklasse, een feit. Daarentegen zal het tweede team zeer binnenkort promotie vieren! Aan de hand van trainer Michiel Huberts uit Angeren presteert het team vol 'Huussese jungskes' uitstekend. De hoogste klasse voor tweede elftallen lonkt.

Tekst: Hans Schmeinck

Huberts was 20 jaar speler bij 'zijn' Angeren en zeven jaar trainer van het eerste. Totdat hij in 2017 zijn vleugels uitsloeg en in het Zwanestadje terecht kwam. Bij het 'grote' RKHVV in Huissen. Niet als oefenmeester van het eerste, maar van het tweede. In zijn eerste seizoen bij de blauwen reikte de Angerenaar met zijn ensemble vol jonge honden tot de subtop van de eerste klasse. En dit seizoen pakt Huberts en het 'twidde' doorrrrr.

In 1B staat het team vol 'Huussese jungskes' eerste met 45 punten uit 20 wedstrijden en doelsaldo van 64 voor en 21 tegen. Door de 5-0 overwinning donderdagavond thuis tegen Silvolde 2 pakte RKHVV 2 en passant de eerste periodetitel. En staat inmiddels zeven punten voor op de nummer 2.

Huberts: ,,De titel kan ons niet meer ontgaan. We hopen op 5 mei thuis kampioen te worden, anders op 12 mei uit.'' Dan wacht komend seizoen het hoogste niveau voor tweede teams; de (reserve) hoofdklasse, met RKHVV dan als enige Betuwse club (zie ook kader). ,,We hebben zeker wat te zoeken daar. En we gaan ook ons eigen aanvallende spel spelen.''

Mijn geheim

De toevoeging dit seizoen van voormalig spelers van het eerste (Bas Witjes, Leon Pruis en Maray Vahlkamp) was mede een sleutel tot succes, aldus Huberts. ,,Zij maken spelers beter, nog meer dan ik dat kan. Een andere sleutel is, de teamspirit. Iedereen heeft iets voor elkaar over. Mijn geheim? Ze mogen aanvallend spelen en daardoor is er heel veel spelplezier. Ik heb er ook veel schik in, mede dankzij de geweldige assistenten, en daarom ga ik voor mijn derde jaar hier.''

De prestatie van RKHVV 2 staat in schril contrast met die van 1. Dat vorige week maandag na negen jaren degradeerde uit de hoofdklasse (A). De Huissenaren staan stijf laatste en kunnen de concurrentie, waaronder De Bataven uit Gendt, niet meer achterhalen. En dat al vier duels voor het einde van het seizoen. Een passend slot van een voetbaljaargang vol kommer en kwel. Met onder meer trainerswisselingen, matig tot slecht spel, dikke nederlagen en gekrakeel in de selectie. Voor het nieuwe seizoen is de hoop, onder meer, gevestigd op de jonge Huissense honden van het tweede.

Tweede teams Betuwse clubs

Mocht RKHVV 2 daadwerkelijk kampioen worden dan is dat redelijk uniek voor de tweede teams van alle 18 Betuwse voetbalclubs. Alleen Bemmel 2 maakt –in 2D- kans op de titel. En Elistha 2 uit Elst wordt vast en zeker eerste, maar wel op het laagste niveau: de zevende klasse (04). Verder speelt de tweede garnituur van aansprekende clubs als Bataven, Spero, DVOL (allen 1B) en Driel, Jonge Kracht, GVA (allen 2D) weinig tot geen rol van betekenis in hun klasse of spelen ze op een (veel) lager niveau.