Imkervereniging schenkt bijenboom aan Landerij De Park

ELST - Een goed klimaat voor bijen, dat vinden de imkervereniging Oost-Betuwe en natuurbelevingscentrum Landerij De Park beide belangrijk. Daarom kreeg Landerij De Park een bijenboom (Tetradium danniellii).

Dit cadeau van de Imkervereniging Oost-Betuwe kreeg het park ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de vereniging. De imkervereniging ondersteunt het Bijenstal-team met imkerij- en educatieve adviezen. Zo zorgen we samen voor onze natuur! Bestuursleden van beide organisaties, het Team Bijenstal en kinderen van het jeugdteam Kinderboerderij plantten de Bijenboom tijdens een feestelijk moment op 20 april j.l. Het bijzondere van de Bijenboom is dat deze juist nĂ¡ de bloei van fruit- en later lindebomen bloeit en voor nectar zorgt. Dat levert een verlengde voedselperiode voor de bijen.

"Landerij De Park ligt aan De Park 12 in Elst. En kom je graag op Landerij De Park? Steun dan de Makers! Kijk op landerijdepark.nl/steundemakers en help mee."

Iedereen kan een maatje worden

NEDERBETUWE - Als u iets wilt doen voor een ander, kunt u maatje worden bij Welzijn Rivierstroom. Bijna in elk dorp van de gemeente Buren is wel vraag naar een maatje in alle leeftijden met tal van mogelijkheden.

Een maatje is een vrijwilliger die bij je langs kan komen, je advies geeft, of je laat lachen of met je mee gaat naar moeilijke dingen. Er zijn verschillende maatjes, zoals wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, gezelschapsmaatjes, zwemmaatjes. En nog veel meer maatjes.nl. Inwoners in de gemeente Buren die opzoek zijn naar een maatje kunnen contact opnemen met Welzijn Rivierstroom.

Nieuwsgierig? Neem contact op met Magda Bakker van Welzijn Rivierstroom, door te bellen of te mailen, 0344 602337 of magdabakker@welzijnrivierstroom.nl. Vervolgens maken wij een afspraak.