Joop en Stef gaan op walkingfootball. (foto: Herman van de Hatert)
Joop en Stef gaan op walkingfootball. (foto: Herman van de Hatert) herman vd hatert

Walking Football bij Echteld

ECHTELD - Voetbalvereniging Echteld gaat zich inzetten voor walking football. Deze inmiddels populaire tak van de voetbalsport is een nieuwe vorm van bewegen voor 'oudere' mannen en eventueel vrouwen.

Het is een voetbalspel zes tegen zes met kleine doeltjes zonder keeper. Er mag alleen gewandeld worden, dus rennen is verboden, geen ruw spel, de bal mag niet boven heuphoogte, geen slidings, geen buitenspel. Een vrije trap is altijd indirect en er mag niet gescoord worden van eigen helft, zijn zomaar wat regels van deze sport. Het veld is 25 bij 40 meter en de wedstrijdduur is variabel van twee keer vijf minuten tot maximaal twee keer vijfentwintig minuten.

Donderdag 9 mei is er in Echteld een informatieavond, gevolgd door een training. De leeftijdgrens die de vv Echteld gaat hanteren is 45 jaar. De avond wordt gehouden op sportpark Ommerstein in Echteld en wordt verzorgd door de voetbalvereniging in samenwerking met Joris Maier, de buurtsportcoach van de Gemeente Neder-Betuwe. Zondag 2 juni gaat de vv Echteld het eerste Neder Betuwse Walkingfootball toernooi organiseren. Diverse verenigingen hebben hier al een uitnodiging voor gehad en Echteld gaat zelf trachten met twee teams mee te doen.

Zelf een team samenstellen mag ook, opgeven via de mail hermanvdhatert@gmail.com. Bij voldoende belangstelling gaat de vv Echteld door met walking football door middel van wedstrijden en trainingen. Of dit onder de vlag van de KNVB gaat, is afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers.

Verdere informatie is te verkrijgen via de website van de vv Echteld of via Herman van de Hatert, 06 19003248.