Gezinnen in de box bij SWPN. (foto: SWPN)
Gezinnen in de box bij SWPN. (foto: SWPN)

Gezinnen kijken ogen uit op WSBK Assen

DODEWAARD - Slechts één keer per jaar strijkt het gehele World Superbikeveld neer op TT-circuit van Assen. SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind reed met zijn coureur ‘Wayne Tessels’ mee in de Supersportklasse en stichting Zorgeloos Kind was te gast met gezinnen om deze topper aan het werk te zien.

Helaas is er in het World Superbike kampioenschap geen FIM Stock 1000 klasse meer actief en dus kon Ricardo Brink dit weekend niet meedoen op zijn Yamaha R1. Wel was het de eerste wedstrijd van Wayne Tessels voor SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind op de Yamaha R6.

Van heel dicht bij werd de eerste race bekeken en uiteraard na de wedstrijd werd er druk gezwaaid naar de coureurs. Na deze race kwamen SWPN / SZK coureurs ‘ Wayne Tessels en Ricardo Brink’ naar de VIP-box, waar ze de gezinnen gingen vertellen hoe het is om te racen en wat de doelstellingen zijn voor het jaar.

Na het eten stond Wayne al aan de start en hij moest vertrekken vanaf positie 19 op de startgrid. Wayne had een prima start en kon goed meekomen in een groepje van zes rijders. Hij moest alle zeilen bijzetten om de ‘snellere’ motoren in de bochten weer bij te halen. Dat lukte prima en al snel had Wayne een uitstekende 16e plaats te pakken.

Nu weer snel naar de VIP-box voor de tweede Superbikerace en deze was nog spannender dan de eerste race. Mooie gevechten op de baan van zo dichtbij bekijken, blijft toch echt wel een droom voor veel kinderen. "Wij danken alle partners en speciaal Stopaq dat we gebruik mochten maken van hun VIP-Box. Ook Albron de cateraar op Assen willen wij bedanken."