Monddood. (foto: Janneke Bruines)
Monddood. (foto: Janneke Bruines) Janneke Bruines

Darlings, Weaving en Unknowns

in De Sleedoorn in Zetten

ZETTEN - Galerie De Sleedoorn in Zetten presenteert in mei een bijzondere expositie met keramist Janneke Bruines, textielkunstenaar Rijni van Vliet en fotograaf Rein C. de Jong.

Tot dusver is Jannekes werk geliefd om de mooie, levenslustige en krachtige vrouwenfiguren. Haar nieuwste werken kennen echter een duistere kant, de vrouwenfiguren zijn het slachtoffer van hun maakster. De titel refereert aan de in de filmindustrie gebruikte term ‘kill your darlings’ voor het niet gebruiken van geslaagde opnames.

In Rijni's nieuwe werk Naturally Weaving vormt de natuur in al zijn uitingen de inspiratiebron. Daarbij zijn er ook zorgen om onze planeet. Zij heeft dat in haar textiele kunst vertaald door gebruik te maken van gevonden voorwerpen en restmaterialen. Naast weven gebruikt zij ook andere technieken, zoals vilten, stofdrukken en papierscheppen, welke weer met weven gecombineerd worden.

Naast zijn werk voor de galerie is Rein ondermeer fotograaf bij Oude Gelderse Kerken en Geldersch Landschap en Kasteelen. In deze expositie komt hij verrassend uit een onbekende hoek met zijn Unknowns en opvallende lichtval in alledaagse dingen.

De tentoonstelling loopt van 3 - 26 mei; de opening vindt zondag 5 mei om 15.00 uur plaats.

Naturally Weaving. (foto: Rein C. de Jong)
Unknown in Lille. (foto: Rein C. de Jong)