Sjors Sportief op wieltjes

BEMMEL - De Sjors Sportief skeelertrainingsavonden zijn met veel succes bij b.o.d. De Sprinters in Bemmel gehouden. Het weer werkte goed mee. De ouders konden lekker op het terras zitten voor het clubhuis, terwijl hun kinderen aan het skeeleren waren.


Zo'n 15 kinderen waren gekomen voor hun twee skeelerlessen. Het was een gezellige drukte in het clubhuis. Alle tafels en stoelen waren bezet met kinderen die druk bezig waren met hun skeelers en met hun knie-, elleboog-, handbeschermers en helm. Want zonder bescherming: niet skeeleren!
De kinderen moesten eerst een rondje van 400 meter rijden en werden daarna verdeeld in drie groepen. De drie trainers Hans, Herman en Paul hadden mooie oefenprogramma's gemaakt. Onder het toeziend oog van de ouders skeelerden de kinderen hun rondjes en deden balansoefeningen en andere oefeningen om hun techniek te verbeteren.


Na afloop van de training werden de kinderen getrakteerd op limonade en gezonde snacks. Dat hadden ze dubbel en dwars verdiend, want het was een inspannende avond geweest. Het was weer een heel gezellige Sjors Sportief. Niet alleen voor de kinderen en ouders, maar ook voor de Jeugdskeelercommissie van b.o.d. De Sprinters.
Via Sjors Sportief en Creatief kunnen basisschoolkinderen (vaak gratis) kennismaken met activiteiten zonder meteen lid te hoeven worden. Een fantastisch initiatief om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen en kennis te laten maken met de vele sporten en culturele activiteiten in Lingewaard.