Paasdrive BC 3 Sans-Atout (Foto: Henk Pennings)
Paasdrive BC 3 Sans-Atout (Foto: Henk Pennings)

Paasdrive bridgeclub 3 Sans-Atout

HERVELD - Pasen, we hebben er naar uitgekeken, niet alleen naar de paasdagen zelf maar ook naar de hieraan verbonden paasdrive. Wat zouden technische commissie en evenementencommissie voor ludieks hebben bedacht? Scrabblebridge!

Allereerst was er een warm welkom voor de acht nieuwe bridgecursisten. 22 weken lang, op dinsdagavond, hebben zij les gekregen van Wouter Toxopeus en Henk Pennings zodat zij zich, weliswaar wat gespannen, deze avond met ervaringsdeskundigen konden meten.
En om alle deelnemers een gelijke kans te geven eerste te worden, was niet het bridgeresultaat leidend. Wat dan wel. Het langste woord! Verkregen door middel van scrabblebridge. Elk spel leverde een letter op, gekoppeld aan het bridgeresultaat van dat spel. Twintig spellen werden gespeeld, dus elk paar verzamelde twintig letters. Tussendoor getrakteerd op een heerlijk gevuld eitje werd na vijf ronden van vier spellen een ander deel van het brein in werking gezet. Van iedere lijn ging het winnend paar van het langste bestaande woord met een prachtige prijs naar huis. Daarnaast was er een prijs voor het meest bridgegerelateerde woord en de nummers 1 van iedere lijn werden ook niet vergeten! Het was weer top!
A-lijn: Liesbeth Minks-Wim Damen 60,63%, B-lijn: Grada en Tom Eltink 75%, C-lijn: Iet Huisman-Meüs Veens 69%, D-lijn ex aequo Bert Fintelman-Tine van Hoenselaar en Gerda Kieneker-Joop van Workum 60,63%.
Met op 25 mei de huis aan huisdrive eindigt de parencompetitie 2018-2019. Op 6 juni start de zomercompetitie. Ook niet leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Informatie hieromtrent kunt u lezen op onze site www.nbbclubsites.nl/club/7064.