Archeohotspot in streekmuseum

OMMEREN - In het streekmuseum Baron van Brakell komt een zogenoemde 'archeohotspot'. Een archeohotspot is een plek waar bezoekers kennis kunnen maken met archeologie. In de periode van 4 - 11 mei is de 'Romeinse week van Nederland'. Deze wordt ook op 3 mei in dit museum geopend.

De voorzitter/ directeur va het Arend Datema Instituut, Andre van Ingen, is enthousiast over het feit dat er een archeohotspot wordt gerealiseerd. Samen met Carel Versluijs trekt hij de archeologische kar in Ommeren. "We zijn nog volop aan het verbouwen in het museum. De archeohotspot krijgt een regionale functie in het Rivierengebied."

Tijdens de opening van de archeohotspot wordt ook een belangrijke archeologische vondst onthuld. De officiƫle opening van de archeohotspot is op vrijdagmiddag 3 mei om 15.30 uur in het Baron van Brakellmuseum door Jan de Boer, burgemeester van de gemeente Buren. De festiviteiten worden afgesloten op maandag 13 mei. De heer N. Kerkhoven geeft dan een lezing over het onderwerp: 'Opgravingen over de Maas bij Dreumel'.