Afbeelding
Foto:

Dodenherdenking Ochten

OCHTEN - Tijdens de dodenherdenking op 4 mei wordt stil gestaan bij het thema: 'In vrijheid kiezen'.

"Voor ons zo gewoon. Dit is niet overal in de wereld zo en was hier ook niet altijd zo. Als de ene mens de ander zijn/haar mening op wil leggen komt het kiezen in vrijheid in het gedrang. Er ontstaan conflicten, machtsovernames, oorlogen. Op 4 mei staan we stil bij de afloop van de Tweede Wereldoorlog die hiervoor plaatsvond en waardoor we weer in vrijheid konden leven. Dit doen we door stil te staan bij de monumenten in Ochten die ons aan die oorlog en de slachtoffers die vielen herinneren. We doen dit samen met jou, de Harmonie, het Hervormd Kerkkoor en de drie basisscholen. De dodenherdenking is aan de Kerkstraat bij het monument dat de gesneuvelde Nederlandse militairen van het 44 Regiment Infanterie herdenkt."

Programma:

19.30 uur: Aanvang herdenking bij het monument voor de NH kerk met medewerking van de Harmonie en Hervormd Kerkkoor en de drie basisscholen uit Ochten.

20.00 uur: 2 minuten herdenken in stilte, waarna de kransen gelegd worden.

20.15 uur: Einde van de herdenking bij het monument.

20.30 uur: Na de herdenking wordt koffie, thee of limonade aangeboden door de Oranje Vereniging in het Dorpshuis aan het Dr. van Drielplein.
Aansluitend zullen leerlingen van de drie basisscholen een presentatie geven over de door hen geadopteerde monumenten. "Wees welkom", aldus 4&5 mei comité Ochten-Eldik. Voor meer informatie over herdenken en vieren: 4en5mei.nl