Afbeelding
Foto:

Informatieavond over meer groen en biodiversiteit in Neder-Betuwe

Meer vlinders en wilde bijen in uw omgeving

OCHTEN - Kom op donderdagavond 2 mei inspiratie en informatie ophalen over hoe u meer groen kunt realiseren én wilde bijen, vlinders en andere dieren kunt trekken op uw erf. De bijeenkomst is in Ons Dorpshuis, Dokter M. van Drielplein 2 in Ochten waar wethouder Stefan van Someren om 20.00 uur de avond opent. Inloop met koffie vanaf 19.45 uur.

Versterking van de biodiversiteit is hard nodig want bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk. Om bewoners op weg te helpen organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Neder-Betuwe deze informatie- en inspiratieavond die deel uitmaakt van een groter biodiversiteitsproject die de gemeente vorig jaar startte.

Biodiversiteit op eigen erf

Op de informatieavond vertelt SLG over het biodiversiteitsproject voor erfeigenaren. Met net als vorig jaar gratis advies voor grondeigenaren in het buitengebied van Neder-Betuwe om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Een adviseur van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Zo kunt u bijdragen aan een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt.

Beplanting en zaaigoed

De beplanting en zaaigoed voor inheemse bijenbloemen kunt u met aantrekkelijke korting aanschaffen. Tijdens de informatieavond hoort u de voorwaarden om mee te kunnen doen. Aanmelding hiervoor kan ook nu al via www.landschapsbeheergelderland.nl.

Op de informatieavond komt ook een nieuwe cursus over biodiversiteit aan bod, bedoeld voor vrijwilligers die zich willen verdiepen in dit onderwerp en er mee aan de slag willen in een werkgroep. Deze werkgroep Biodiversiteit brengt het thema biodiversiteit blijvend onder de aandacht, bijvoorbeeld via het maken van een bijenhotel bij scholen. De cursus is gericht op de uitvoering van ecologisch beheer ten behoeve van voortplantings-, foerageer- en schuilgelegenheid voor allerlei diersoorten in het cultuurlandschap. Het zelf maken van 'nesthulp' in de vorm van nestkasten voor verschillende soorten vogels en insectenhotels is ook onderdeel van de cursus. Heeft u interesse? U kunt zich opgeven op de informatieavond of via www.landschapsbeheergelderland.nl.