Afbeelding
Foto:

Oranjeconcert met shantykoor

DRIEL - Zaterdagavond 26 april is de katholieke kerk aan de Kerkstraat in Driel zoals ieder jaar weer het decor van het traditionele Oranjeconcert van het shantykoor Alle Hens uit Driel.

Het inmiddels tot meer dan vijftig man uitgegroeide koor brengt die avond een zeer gevarieerd programma ten gehore. Nederlandse, Duitse en Engelse shanty's zullen worden afgewisseld met bekende en soms minder bekende zeemansliederen. Met name in de diverse shanty's wordt het leven van vroeger op de zeilschepen op soms beeldende wijze ten gehore gebracht. Soms druipt de dramatiek er vanaf en een andere keer voert het ruige zeemansleven de boventoon.

Maar ook de specifieke liefhebbers van de bekende zeemansliederen komen op deze avond volledig aan hun trekken en mogen uiteraard hun zangkwaliteiten waar mogelijk testen. In het programmaboekje zullen hiervoor ook een aantal liederen worden opgenomen om het de zingende liefhebbers zo makkelijk mogelijk te maken.

Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is om 19.00 uur open. De toegang is gratis; het publiek krijgt aan het einde van het concert uiteraard weer de mogelijkheid om middels een vrijwillige bijdrage uw waardering voor het optreden uit te drukken.