Krap maar droog.
Krap maar droog.

Dierengeluiden: Rare vogel

HETEREN - Dat vogels in het voorjaar een nest bouwen dat weten we allemaal. In onze tuinen zien we allerlei volgels met hun bekjes vol nestmateriaal vliegen om voor hun toekomstige kroost een veilig en warm onderkomen te bouwen.

Maar alle nesten zullen als het regent nat worden en bij storm heen en weer schommelen zodat wij denken dat ofwel de nesten ofwel de vogels uit de struiken en bomen zullen vallen. Maar een eend bij ons op de boerderij heeft daar wat op gevonden. Ze heeft haar nest van veren onder de glijbaan in het speeltuintje gemaakt. Het is een beetje krap, maar van storm heeft ze geen last en de meeste regen wordt ook door de glijbaan tegen gehouden. Of ze er echt rustig zit valt nog te bezien. We zullen afwachten of ze daar inderdaad haar eieren uit kan broeden en haar jongen kan groot brengen.

Lijkt het je leuk om die eend te zien zitten in haar hoekje onder de glijbaan, kom dan eens langs bij de kinderboerderij Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Bianca laat je graag die eend zien, zonder dat ze daar last van heeft. Je kunt dan ook de rest van de boerderij bekijken en misschien wat konijnen of cavia’s aaien. Als je dan buiten verder kijkt heb je kans één van de prachtige pauwen te zien pronken, maar je ziet in ieder geval de pauwstaartduiven in en uit vliegen en in de eendenwei lopen allerlei soorten eenden, kalkoenen en de mooie trotse ganzen.

Ik zou zeggen kom een keertje naar al die mooie dieren kijken en loop dan eens een rondje over het terrein zodat je ook de meesjes, vinken en alle andere vogels kunt horen en zien. Tot ziens!