OBC Bemmel leerlingen verbinden een hond bij dierenartsenpraktijk de Lingehoeve in Zetten.
OBC Bemmel leerlingen verbinden een hond bij dierenartsenpraktijk de Lingehoeve in Zetten. Foto:

Betuwe On Stage Doe Dag

BETUWE - Op 26 februari brachten 850 vmbo leerlingen in totaal zo'n 1700 bedrijfsbezoeken aan bedrijven in de Betuwe. De leerlingen zijn 3e jaars vmbo leerlingen van Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen. De afspraken voor deze bedrijfsbezoeken maakten de leerlingen zelf tijdens het Betuwe On Stage Beroepenfeest op 5 februari.

Jeurissen Schilderwerken en Woonservicewinkel uit Huissen ontving leerlingen die interesse hebben voor de beroepen schilder, verkoopmedewerker en interieurstylist. De schilders in spe verfden een muur in het bedrijfspand en zetten een ruit. De interieurstylisten maakten een moodboard. Henri Gerritsen is benieuwd of het bedrijf ook dit jaar het doel haalt: één geïnteresseerde leerling ontmoeten die hierna blijft 'hangen', (vakantie)werk doet en uitgroeit tot een kundige medewerker. Tot nu toe is dat ieder jaar gelukt.

Slijm

Een aantal leerlingen bezoekt dierenartsenpraktijk de Lingehoeve in Zetten. Ze inspecteren het gebit van een hond en verbinden zijn poot. De ogen van de leerlingen lichten op wanneer ze het hart van de hond horen kloppen via een stethoscoop. Op een bepaald moment is de hond Indie er klaar mee. Hij schut eens flink en de kwijl vliegt rond. "Ieuw…", de leerlingen schrikken ervan. Gelukkig zijn de kraan en de handdoekenrol dichtbij. "Nou is slijm het minst vieze", vertelt dierenarts Arianne Westeneng. "De volgende opdracht is het onderzoeken van de ontlasting van een ziek kalfje." Opgetogen vertrekken de leerlingen om 17.45 uur. Dit is voor veel leerlingen een schooldag om nooit te vergeten, die helpt bij beroepskeuze en netwerk.