Rudy de Queljoe
Rudy de Queljoe Foto:

Trio Rudy de Queljoe: Pop en klassiek

ELST - Stichting Rhythm of Maluku presenteert: Trio Rudy de Queljoe. Op zaterdagavond 9 maart treden rockgitarist Rudy de Queljoe en klassiek gitarist Wim Lohy samen op in Theater De KiK in Elst, begeleid door percussionist Daniël Bloem Beretty.

Onder de naam Trio Rudy de Queljoe zullen zij een gevarieerd programma ten gehore brengen van rock, pop en Molukse traditionals. Aanvang 20.00 uur. Entree: 10 euro. Kaartjes zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl.

Trio Rudy de Queljoe treedt voor de eerste keer op in deze samenstelling. Daarbij gaat een lang gekoesterde wens van Rudy de Queljoe en Wim Lohy in vervulling. Twee bekende Molukse gitaristen, De Queljoe met een stevige Rock achtergrond, Lohy met een degelijke klassieke opleiding gaan nu samen spelen en brengen repertoire uit beide muziekwerelden bij elkaar.

“Ik ben al lange tijd een groot fan van Rudy”, zegt Wim Lohy, “al sinds zijn tijd toen hij in topbands speelde als Brainbox en Vitesse”. Wim Lohy is zelf als klassiek gitarist afgestudeerd in 1982 aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Percussionist Daniël Bloem Beretty heeft zijn sporen ook verdiend, nationaal en internationaal. Sinds drie jaar speelt hij bij Massada.

Op het programma staan behalve nummers van Brainbox en Vitesse, ook nummers van o.a. Procul Harum en Steve Winwood. Traditionele Molukse LaguLagu en werk van de Molukse zanger en componist Daniël Sahuleka zullen niet ontbreken. Er zijn nog kaartjes.