Afbeelding

Week voor de Gezonde Jeugd

OVERBETUWE - In de week voor de Gezonde Jeugd (11-15 maart) kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en die tevens uitnodigt om te spelen en bewegen wanneer ze dit willen.

Gemeenten, maatschappelijke organisaties, het Nederlandse bedrijfsleven en vele lokale professionals zetten deze week een extra stap vooruit! Waarbij de focus ligt op Bewegen. Gemeente Overbetuwe en Overbetuwebeweegt.nl doen mee. Jij ook?

Wethouder Sport, Wijnte Hol, rent op 11 en 12 maart langs zeven basisscholen om de Daily Mile te promoten. Dit doet hij samen met de directeur van basisschool Stap voor Stap Berry Bakker en Overbetuwebeweegt.nl. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! The Daily Mile werkt voor leerlingen, leerkrachten en scholen om daarna weer fris aan het werk te kunnen. De leerlingen ontvangen op 11 en 12 maart ook een DrinkWater-bidon, waarmee ze op school gestimuleerd worden om water te drinken.

Jongeren op Gezond Gewicht

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd zet Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) samen met gemeenten, bedrijven, scholen en ouders een stap vooruit naar een gezonde omgeving voor de jeugd. Gemeente Overbetuwe is sinds januari 2018 ‘JOGG-gemeente’. De teamleden van Overbetuwebeweegt.nl voeren het sportbeleid van de gemeente uit en gaan met de initiatieven en inzichten van JOGG aan de slag voor een gezonde en actieve leefstijl in Overbetuwe!

Volg alle activiteiten via de Facebook- en Instagrampagina van Overbetuwebeweegt.nl.

Bijeenkomst veteranen

OMMEREN - Op woensdag 13 maart is er weer een bijeenkomst van de Veteranensociëteit Midden-Betuwe.

Van 15.00 tot 17.00 uur zijn alle veteranen, jong en oud, maar ook oud-militairen die geen veteraan zijn, welkom in het Streekmuseum Baron van Brakell aan de Provincialeweg 21 in Ommeren. Deze uitnodiging geldt uiteraard ook voor belangstellenden van buiten de regio.