Als de pijn van verlies blijft

NEDER-BETUWE - Welzijn Rivierstroom biedt ondersteuning bij het verwerken van een verlieservaring. Bij rouw en verliesverwerking kunnen zich allerlei reacties voordoen.

Een steuntje in de rug, in de vorm van een luisterend oor is uiterst belangrijk want het rouwen maakt veel emoties los. Rouw is niet alleen droefheid. Het gaat om gevoelens van angst, agressie, schuld, verwarring, maar soms ook opluchting. Verwerken is niet vergeten. Rouwen gebeurt meestal in stilte, terwijl het juist belangrijk is om het verdriet te kunnen delen.

Vaak zoeken nabestaanden steun bij elkaar om het verlies te verwerken en doorlopen gezamenlijk het rouwproces wat na verloop van tijd wordt afgesloten. Echter, bij niet alle nabestaanden verloopt het rouwproces goed.Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld niet accepteren dat hun partner is overleden, blijven ontkennen of worden depressief. Er zijn ook mensen die helemaal alleen achterblijven, zonder steun van familie en vrienden. Voor deze mensen is het soms nodig om hulp te zoeken en een steuntje in de rug krijgen in de vorm van bijvoorbeeld rouwondersteuning. Nabestaanden willen na het verlies van een naaste vooral blijven praten.

Welzijn Rivierstroom biedt hulp en ondersteuning met ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij komen op huisbezoek en bieden een luistert oor en ondersteuning zolang dit nodig is bij de verwerking van het rouwproces. Door er over te praten wordt de pijn minder.

Informatie Welzijn Rivierstroom, 0344 602337 of email naar: info@welzijnrivierstroom.nl.