Xanthos H1 voor eerst in historie naar halve finale

ZETTEN - 26 februari was het eindelijk zover. Een bekeravond voor de Zettense volleyballers, waarbij met BOVO Aalten in een goed gevulde Wanmolen werd gestreden om een plek in de halve finale. Xanthos was nooit verder gekomen dan een kwartfinale.

Set 1 had Xanthos een droomstart. BOVO, een ervaren team met veel lengte, had het meteen zwaar met een service-serie van Pascal van Meerten. Xanthos’ verdediging, geleid door libero Frank de Wit, stond als een huis. De thuisploeg vocht voor iedere bal en speelde geconcentreerd verder. Enkele aanvalsfoutjes gaven BOVO nog wat hoop, maar Xanthos was de betere; 25-18.

In de tweede set ging Xanthos met dezelfde drive verder, en haalde diverse punten binnen via middenaanvallen van Maarten Schuurman en Nico Baars. BOVO werd luidruchtiger, maar het mocht niet baten. Het gat werd nog verder vergroot via een serviceserie van Edwin van de Haar, waarna de set vrij snel voorbij was met 25-16.

Set 3 begon BOVO met andere opstelling wat extra gevaar bracht incl. een kleine voorsprong. Bij een dubieuze beslissing van de scheidsrechter sloeg de vlam in de pan bij BOVO, wat hen een gele kaart opleverde. Xanthos liet zich niet van de wijs brengen, en sloeg op het juiste moment toe. Belangrijke blokpunten van de ingevallen Timo Sprangers en buitenaanvallen van de gebroeders den Hartog, wisten de achterstand om te buigen tot een voorsprong. Bij een stand van 25-22 en 3-0 winst konden de 'Zettense Cupfighters' het publiek bedanken. De loting voor halve finale is medio maart.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is dinsdag 12 maart 21.15 uur tegen nummer 2 in 3e divisie, Alterno.