Dovol pakt tegen Xanthos 3 in een 'billenknijpend' einde zelfs de vierde set...

DODEWAARD - Het einde van de vierde set werd het meest spannende deel van de wedstrijd, doordat Dovol zich in slaap liet sussen terwijl ze al een riante voorsprong had halverwerge de set.

De prognose voor deze wedstrijd was een 3-1 winst voor Xanthos en de 1-ste set leek het erop dat dit zou gaan gebeuren. Xanthos had het heft in handen en met veel plaatsballen bleven ze scoren. Dovol had slechts een enkele keer een passsend antwoord, maar dat was niet voldoende. Dovol was zich ervan bewust dat ze activer moest worden in de lage verdediging om een aanval op te kunnen zetten. Langzaamaan kwam er iets van de grond, maar natuurlijk veel te laat: 25-18.

De tweede en derde set waren tot volle verrassing voor Dovol, omdat Xanthos het er bij liet zitten. Dovol had de verdediging beter voor elkaar en Xanthos kon dus minder met de plaatsballen scoren. Aan de kant van Dovol werd op de buiten- en middenposities goed aangevallen en lag Xanthos continue onder druk. De beide sets werden vrij makkelijk gewonnen door Dovol: 18-25 en 16-25.

De vierde eenzelfde beeld: Dovol de touwtjes in handen en scoorde punt na punt tot 14-21. Binnen het team werd al gezegd scherp te moeten blijven. Toen kwam de uitstekende opslagserie die Xanthos veel punten opleverde en tot de 22-21. Pas op die stand ontwaakte Dovol en scoorde met wat geluk en brak daarmee de opslagserie. Vanaf die stand begon de "billenknijpende" eindstrijd. Beide teams gingen echt tot het uiterste. Ook de beide coaches haalden alles uit de kast om te winnen en eindelijk maakte Dovol op de stand 28-30 een einde aan deze lichamelijk en geestelijk afmattende eindstrijd.