DFS onderuit tegen

Jong FC Den Bosch, 0-2

OPHEUSDEN - Een hardwerkend DFS moest in de slotfase zijn meerdere erkennen in de beloften van FC Den Bosch. In de eerste helft kregen de bezoekers drie mogelijkheden.

Verdediger Jim van Alst blokte goed een inzet van de tegenstander terwijl er tevens een schot naast en over verdween. De thuisploeg kreeg in de eerste helft geen echte mogelijkheid op een voorsprong.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht zonder grote kansen voor beide doelen. Voor DFS schoot Davids over terwijl aan de overzijde Bokila de bal voor de lijn kon wegwerken. Invaller Sanders kopte vervolgens rakelings over waarna negen minuten voor tijd de snelle Hoffman ontsnapte en de 0-1 achter doelman Omvlee binnenschoof, 0-1 Nadat een scrimmage voor DFS ook niets opleverde schoot Schet, na een fout van doelman Omvlee, de Bosschenaren definitief in veilige haven, 0-2.

Door deze nederlaag is DFS gezakt naar de veertiende positie op de ranglijst. Op dit moment lijkt het ontlopen van rechtstreekse degradatie het maximaal haalbare voor onze mannen.

DFS: Jaap Omvlee, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Jim van Alst (66. Tim Sanders), Noƫ Bokila, Matthijs Kuypers, Lorenzo Davids, Marijn de Kler (66 .Marc Harlaux), Zefanho Kiriwenno (75. Alex Scheffer), Remy Raterink, Jeffrey Arends