Bert Schurink, directeur a.i. van Het Kompas en Henk van Beusekom, Projectleider van Kentalis, bekrachtigen de samenwerking.
Bert Schurink, directeur a.i. van Het Kompas en Henk van Beusekom, Projectleider van Kentalis, bekrachtigen de samenwerking. Linda Beaupain

Het Kompas en Kentalis slaan handen ineen voor Passend onderwijs

KESTEREN - Op 20 februari zetten CBS Het Kompas en Kentalis in Kesteren hun handtekening voor Passend onderwijs aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Deze gebeurtenis vond plaats vanaf 12.00 uur op Het Kompas, met een feestelijk tintje. De leerlingen verzorgden de ludieke aftrap. Ook konden belangstellenden zelf ervaren hoe het is om een taalontwikkelingsstoornis te hebben.

Alle leerlingen profiteren

CBS Het Kompas en Kentalis willen leerlingen met een TOS/gehoorprobleem, die extra ondersteuning nodig hebben, een plek bieden binnen het reguliere onderwijs. Dit sluit aan bij het idee van Passend onderwijs: de overheid wil voortaan dat leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben zoveel mogelijk naar een reguliere school gaan. Alléén als het echt niet anders kan, wordt een leerling naar het speciaal onderwijs doorverwezen. De samenwerking biedt tevens kansen voor de huidige leerlingen: doordat de expertise gedeeld wordt tussen regulier en speciaal onderwijs profiteren alle leerlingen van deze samenwerking.

Delen van kennis

Niet alleen de leerlingen krijgen extra ondersteuning in de klas; ook de leerkrachten krijgen via co-teaching meer inzicht in de problematiek en leren hoe les te geven aan leerlingen met een TOS/gehoorprobleem. Zo wordt de expertise van het speciaal en regulier onderwijs uitgewisseld.