Mantelzorgers

en de ziekte van Parkinson

ELST - Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe houdt op maandag 11 maart een mantelzorgcafé met als thema de ziekte van Parkinson. Deze avond is bedoeld voor de mantelzorgers die betrokken zijn bij de zorg voor partner of naaste met deze ziekte.

De ziekte van Parkinson is een veel voorkomende hersenziekte waarbij in een bepaald gedeelte van de hersenen de hersencellen langzaam afsterven. Hierdoor ontstaan onder andere bewegingsproblemen, zoals trillen en stijfheid. Daarnaast ontstaan er vaak mentale veranderingen. De ziekte van Parkinson kan niet worden genezen of vertraagd. Deze ziekte is niet alleen zeer belastend voor de patiënt, er wordt ook een steeds groter beroep gedaan op de partner en andere naasten, de mantelzorgers. Zij moeten leren omgaan met de beperkingen van de ander, zowel op lichamelijk als op mentaal gebied. Ook is het belangrijk dat zij goed voor zichzelf zorgen. Tijdens het mantelzorgcafé vertelt Hilly van de Berg, Parkinson verpleegkundige, meer over de ziekte van Parkinson en geeft u tips wat men voor de patiënt kan betekenen. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen.

Het mantelzorgcafé vindt plaats in De Ruimte, Sint-Maartensstraat 32 B in Elst en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis. Wilt u zich wel even aanmelden? KMO 0481 350050 of info@mantelzorgoverbetuwe.nl.