Binnen drie dagen maximale én minimale winst

Volleybal Dovol Dodewaard

DODEWAARD - Door het uitvallen van wedstrijden in de eerste competitiehelft heeft Dovol in het tweede deel soms te maken met een snelle opvolging van wedstrijden. Zo heeft Dovol nu binnen drie dagen twee wedstrijden gespeeld. Waarvan een keer een overtuigende overwinning en een keer waarin Dovol overklast werd.

In de wedstrijd tegen TweeVV in Ede keek Dovol maar een keer tegen een achterstand aan en dat was direct in het begin: 0-6. Daarna begon Dovol te ontspannen. Het spel vlotte, goede verdediging, passing en dus kon er ook aangevallen worden. Rustig en gecontroleerd en zolang dit stand hield kon TweeVV niet zoveel, maar als Dovol verslapte scoorden ze wel. Dovol haalde in alle sets een ruime marge: 15-25, 15-25, 13-25 en 16-25 en nam blij vijf punten meer naar Dodewaard.

In de wedstrijd tegen Toesj in Heteren was het Dovol waar de klappen -letterlijk en figuurlijk- vielen. Drie sets langs had Dovol weinig in te brengen. In de eerste leek het er echt op of Dovol helemaal niet meer wist wat volleybal was. Er kwam niets van de grond. Om diverse redenen lukte het gewoon niet. Rommelige passing, de bal bereikte meestal niet goed de set-upper, waardoor ook de aanval niet daadkrachtig uitgevoerd kon worden. Toesj wist nagenoeg alle ballen om de zetten in een effectieve score. Alleen de vierde set wist Dovol een voorsprong te behalen 12-4, maar toen er een set-upper wissel volgde bij Toesj namen zij het initiatief weer over: 25-8, 25-16, 25-15 en 25-23. Dovol moest dus met lege handen naar huis om te focussen op de volgende wedstrijd. Er moeten zaterdag 2 februari om 18.00 uur in De Eng punten gehaald worden om uit de onderste zone te klimmen.