Reindert met een van zijn wereldkampioenen. (foto: Mike van Leijen)
Reindert met een van zijn wereldkampioenen. (foto: Mike van Leijen)

Vier wereldkampioenen

bij Zang en Kleur Opheusden !

OPHEUSDEN - Op de wereldvogelshow in Zwolle waren zo'n 25000 vogels te bewonderen uit alle delen van de wereld, waaronder ook uit Opheusden. Vier leden van Zang en Kleur hebben er laten zien dat zij weten van vogels kweken is.

Voor elke vogel bestaan weer andere standdaardeisen en die moet je als kweker wel kennen om resultaat te kunnen boeken. En dat resultaat bereik je niet in een paar jaar, daar gaan soms jaren overheen. Het is de leden, Reindert van Leijen, Freek van Eldik, gebroeders Karel en Ruth van de Kolk en Pieter Torn Broers gelukt om een plaatsje op het erepodium te bemachtigen.

Reindert van Leijen behaalde goud met zijn Agapornis roseicolli enkeling, met de stam zilver en met nog twee enkelingen brons. Freek van Eldik behaalde goud met zijn Roodkoppapegaaiamadine enkeling en stam en ook goud met een stam Bichenow bruin en brons met een enkeling. Pieter Torn Broers behaalde brons met een enkeling Gordelgrasvink.

Ten slotte Karel en Ruth van de Kolk; zij behaalden goud met een stam opaline Valkparkieten, goud met een enkeling cinamon Valkparkiet en ook zilver met een cinamon. Zij kwamen met diverse plakken naar huis en daar mogen ze best trots op zijn. Bestuur en leden van vogelvereniging 'Zang en Kleur' Opheusden feliciteerden hen van harte en wie weet gaan zij over twee jaar wel naar Portugal, waar de volgende wereldshow gehouden wordt.