Roestende Ransuil
Roestende Ransuil

Dierengeluiden


Sneeuw Hoera! of Bah!

HETEREN - Ja, sneeuw is voor sommige mensen echt bah, mensen die niet zo goed ter been zijn hebben niet veel plezier aan sneeuw. Als het net gevallen is, is het mooi, maar na een paar dagen als het opvriest dan wordt het steeds moeilijker om je te verplaatsen.

Maar voor een velen is sneeuw pret, sneeuwpoppen maken, sneeuwbal gevechten houden en sleetje rijden. Super leuk om buiten te zijn. Ook bij ons op het Landgoed Overbetuwe is het een prachtig gezicht. Een mooie witte vlakte en alle bomen met witte takken. Super mooi. In de witte spar is de uil, die weer bij ons is komen roesten, goed te zien. Het is er nog maar eentje, maar wie weet volgen er meer. De ransuil is, als hij zit te roesten, ongeveer 35 cm hoog met een lichte buik met donkere strepen. Hij is eigenlijk altijd te herkenen aan de pluimen die hij op zijn hoofd heeft. Het lijken net oren, maar zijn dat niet want de oren, allen gaatjes, zitten aan de zijkant van zijn kop. De pluimen op zijn hoofd dienen meer als communicatiemiddel, als er gevaar driegt zet hij de pluimen op en maakt zichzelf dan heel lang en smal.

Wil je de ransuil zien kom dan naar de kantine van Landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 3 in Heteren. Na het bekijken van de uil kun je bij Corry (06 30006376) in de kantine een lekkere kop chocolademelk gaan drinken. Veel succes met het speuren naar de ransuil en misschien ook naar de mezen, merels en vinken die bij ons een goede winterstek hebben gevonden.