Muziek uit de hemel

HEMMEN - Op woensdag 30 januari om 20.00 uur vindt een bijzondere muziekavond plaats in het sfeervolle kerkje in Hemmen.

Wie de muziek van de Oosters Orthodoxe Kerk hoort, is diep onder de indruk. Het lijkt wel ‘muziek uit de hemel’, zeiden mensen al in de tiende eeuw. De muziek raakt je en voel je in je lijf. De viering in de Russisch Orthodoxe Kerk ziet er heel anders uit dan bij ons. Daar wordt de hele dienst, de Liturgie, gezongen, door de liturg (diaken), het koor en de priester. Zij zingen in de landstaal. Wat zij zingen en uitbeelden, moet mensen raken.

Theo Hop, emeritus predikant, licht deze orthodoxe viering toe. Hij zal veel muziek laten horen van diverse componisten. Theo heeft grote belangstelling voor de muziek uit andere kerkelijke tradities en hij verzorgt hierover geregeld muziekavonden.

Het wordt een indrukwekkende avond. De kerk is versierd met iconen en kaarsen.

De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage mogelijk. Koffie en thee tegen geringe betaling te koop. Meer informatie staat op www.gele-boekje.nl.

Computercursussen voor senioren

OPHEUSDEN - Stichting WelzijnsActiviteiten Neder-Betuwe (SWAN) start in samenwerking met SeniorWeb half februari verschillende computercursussen voor senioren.

Het betreft: 1. Basis Windows 10 voor lap- en desktop Pc, 2. Update Windows 10 (vervolg op basisbeginselen), 3. Tablet basiscursus voor zowel iPad als Androidbesturingssystemen, 4. Fotoboeken maken met Albelli.

De cursussen worden in de vergaderzaal van de Biezenwei in Opheusden gegeven op donderdag (overdag). Aanmelden en informatie bij Hermine Martens of Dinie Weiman. Telefoon 06 15241900, E-mail: digi@swanwelzijn.nl. Er is een gratis voorlichtingsmiddag op 31 januari van 14.00 – 16.00 uur in De Biezenwei in Opheusden.