Wim Mecking. (foto: Wim Mecking)
Wim Mecking. (foto: Wim Mecking) Wim Mecking

Twee nieuwe cursussen

bij Creatief Collectief Elst

ELST - Zin om meer creativiteit in je leven te brengen? Dan is dit misschien iets voor jou.

De eerste cursus is een basiscursus druktechnieken. Er wordt gestart met een korte zoektocht naar gemakkelijk te vervaardigen drukwerken. Stap voor stap ga je, via karton- en tempexdruk, over naar het meer ambachtelijke linoleum snijwerk tot en met het afdrukken. Waarbij je drukverf op kleur kiest, mengt en uitrolt. Daaraan vooraf gaat nog het maken van een eigen compositie. De afdrukken maak je op verschillende ondergronden, met diverse functionele of decoratieve gebruiksdoelen . Deze cursus start op zaterdag 23 februari van 10.00-12.00 uur.

In de tweede cursus, Mixed Media, komen diverse creatieve technieken samen in decoraties. Dat kan op verschillende ondergronden, zoals schildersdoek, board, een deksel, kistje of schaal. In één werkstuk kun je zowel papier, stoffen als allerlei andere materialen of attributen verwerken.

In deze cursus leer je de basisvaardigheden en de diverse materialen kennen en gebruiken. Na een korte introductie kom je al snel tot eigen creaties. En ontdek en ontwikkel je als vanzelf je eigen voorkeuren en creatieve stijl. Dit seizoen werken we met de thema's 'expressie van emotie' en 'dierbare herinnering'. Bij het laatste thema kun je voor jou dierbare attributen (ter nagedachtenis) verwerken. Deze cursus start op maandag 25 februari, van 19.30-21.30 uur.

Beide cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ze worden gegeven door Wim Mecking. Meer informatie en inschrijven op www.creatiefcollectiefelst.nl.