Resultaat moestuinieren. (foto: Jan Zwier)
Resultaat moestuinieren. (foto: Jan Zwier)

Forte Fit en Landerij de Park brengen senior kneepjes

van moestuinieren bij

BETUWE - Forte Fit gaat, in samenwerking met de perma-cultuurtuin van Landerij de Park, in 2019 iets doen aan moestuinieren voor senioren. Doel van de nieuwe activiteit is het enthousiasmeren van senioren om hun eigen groenten, kruiden en bloemen te gaan verbouwen op verhoogde bedden van één vierkante meter.

De activiteit is hierdoor ook geschikt voor ouderen met rollators en rolstoelen. Het wordt een praktische cursus, waarin mensen zoveel mogelijk zelf aan het werk gaan in de tuin en/of kas van Landerij de Park. De begeleiding is in handen van Emma Haspels (teamtrekker van de permacultuurtuin).

In vier middagen worden alles fases van het moestuinieren behandeld: 1. De voorbereiding en het maken van een plan; 2. Het zaaien en verzorgen; 3. Het verspenen en uitplanten; 4. Het oogsten en het genieten van een gezamenlijke maaltijd.

Is uw belangstelling gewekt? Meldt u dan aan! Start cursus: 27 februari. Duur cursus: 4 keer, iedere laatste woensdagmiddag van de maand. Einde cursus: 29 mei. Cursustijden: 14:00 – 16:00 uur. Locatie: tuin/kas van Landerij de Park in Elst. Kosten: 56 euro (inclusief thee in de pauze). Aanmelden: uiterlijk 13 februari. Informatie en aanmelden bij: Lene Schetters, telefoon: 06 30764452; mail: Lene.schetters@upcmail.nl; website: www.fortefit.nl.