Afbeelding
Foto:

Stichting Rescue Baby Gambia terug van een bijzondere reis

DODEWAARD - Stichting Rescue Baby Gambia met haar vrijwilligers en het www.solar-Leiden.nl team zijn net terug van een reis uit Gambia. Het doel was 24 uur stroom realiseren op de OK en het oude systeem controleren en werkend maken.

Deels is dit gelukt! Hard is er met elkaar gewerkt. Op de bevallingsafdeling van het ziekenhuis is 24 uur stroom! Op de OK die hopelijk snel in gebruik genomen mag worden, is ook 24 uur stroom en zelfs warm water door middel van een boiler! Oude zonnepanelen zijn gecontroleerd en schoongemaakt met behulp van uiteraard de Gambiaanse stafleden.

Een geweldige reis met elkaar. Verschillende mensen uit allerlei hoeken van het land, maar voor hetzelfde doel gaan. Dat heeft ons verbonden. Het was een top tijd! En nooit meer donker op de bevallingsafdeling, nooit meer met kaarslicht werken als er een baby geboren wordt. De stichting zet zich vooral in rondom de zorg van moeder en kind tijdens de zwangerschap en geboorte, aan de overkant van de Gambia-rivier. Die rivier die juist voor vele acute problemen zorgt. "Alles wat we doen met elkaar is vrijwillig en op eigen kosten. Solar Leiden heeft voor 15.000 euro aan materiaal geschonken!! Het resterende bedrag van 5.000 euro wat er nog meer voor nodig was, is door anderen bijna bij elkaar gesponsord. We doen ons best om dit nog voor elkaar te krijgen. Heel veel dank aan alle vrijwilligers die hieraan meegewerkt hebben, op de voorgrond, maar zeker ook op de achtergrond. En dank aan het thuisfront, dat dit opnieuw mogelijk was. Wilt u meekijken? Kijk dan via www.rescuebabygambia.nl of www.facebook.com/rescuebabygambia Dank namens Team Rescue Baby Gambia."