Jubileumboek overhandigd door burgemeester T van Asseldonk in aanwezigheid van schrijver Rob Snelders. (foto: Jan van Wely)
Jubileumboek overhandigd door burgemeester T van Asseldonk in aanwezigheid van schrijver Rob Snelders. (foto: Jan van Wely)

Meer dan geslaagde opening jubileumjaar Concordia Driel!

DRIEL - ‘Wat een geweldige avond! Onder de indruk!’, slechts een greep uit de enthousiaste opmerking die Concordia na afloop van het nieuwjaarsconcert van het publiek kregen te horen.

De mooie muziek, warme sfeer, toespraak van de burgemeester en de onthulling van het jubileumboek. Alles klopte voor de opening van dit 100-jarig jubileumjaar. Het was een avond met veel primeurs. Alle banken van de RK kerk zaten vol met vrienden, deelnemers van de Club van 100, sponsoren en andere belangstellenden. Zij werden getrakteerd op een prachtig concert waar veelal bekende liederen van vroegere tijden, zoals de Parelvissers, Tom Jones én Het Dorp, wat muzikaal werd begeleid door Frans Essers, de revue passeerde.

Rob Snelders vertelde over de totstandkoming van het jubileumboek ‘Concordia, 100 jaar in het hart van Driel’ én zijn zoektocht naar verhalen en vooral veel foto’s. Na de mooie woorden van burgemeester Van Asseldonk over Concordia, die vele aanwezigen raakten, werd het eerste exemplaar van het boek onthuld. Dit kreeg meteen gevolg van het publiek, dat de vereniging spontaan toezong met een 'Lang zal zij leven'. Ook de première van Centum Concordia klonk geweldig en kreeg grote waardering.

Tot slot waren er de woorden van de voorzitter Jerke Kloek: “Dank jullie wel allemaal! Wat bijzonder om te ervaren dat Concordia, na 100 jaar, nog steeds volop in het hart van Driel staat, dat voelt goed!” Iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze bijzondere opening van het jubileumjaar mogelijk te maken, werd door Concordia bedankt.