High Tea in de sfeervolle Vloedschuur. (foto: Karin Bernet)
High Tea in de sfeervolle Vloedschuur. (foto: Karin Bernet)

Vijf jaar High Tea in Heteren: Een blijvertje!

HETEREN - Vrijdag 18 januari is het weer tijd voor de jaarlijkse High Tea in de Vloedschuur. Veel ouderen kijken uit naar dit evenement. De maand januari is over het algemeen een gure maand. De HighTea vormt een warme afwisseling.

Ook hier werken de drie kerken van Heteren moeiteloos samen en maken er een groot feest van. We beginnen met de hartige hapjes. Later komt de zoetigheid. Alle lekkernijen zijn door dorpsgenoten klaargemaakt.

Circa 85 ouderen en chronisch gehandicapten hebben de uitnodiging aangenomen en genieten van een gezellige middag in de multifunctionele zaal van de Gereformeerde kerk, de Vloedschuur. Vrijwilligers in de leeftijd van 12 - 60 ontfermen zich over de gasten. Nathalie (18 jaar) vertelt: “Ik doe dit al voor de vijfde keer. Het is vooral zo leuk omdat de ouderen het zo fijn vinden dat wij jongeren meehelpen."

Voor de heer Van Leeuwen is het de eerste keer: “Ik ben pas een paar maanden in Heteren. Ik kom uit Limburg”. Wat brengt iemand op zijn 75e naar Heteren? “De liefde!” straalt hij. “Ja, en mijn partner zit hier tegenover. Het bevalt goed in Heteren.” Ook voor mevrouw Wolf is het de eerste keer: “Ik heb de uitnodiging gekregen en ik dacht: Dat doe ik een keer. Is het voor herhaling vatbaar? Ja zeker. Ik vind het enig.”

In de pauze verzorgen Jaap en Margreet van der Spek met trekzak en saxofoon een muziekaal intermezzo. En dan is het al weer tijd voor het toetje: advocaat met slagroom of boerenjongens? Boerenjongens natuurlijk: We zijn tenslotte in een Vloedschuur...!