Venetië, eeuwige republiek van kunst en cultuur. (bron: The York Project)
Venetië, eeuwige republiek van kunst en cultuur. (bron: The York Project) Foto:

Creatief Collectief Elst over Venetië met kunst en cultuur

ELST - Arno van Hoeven vertelt vrijdagavond 25 januari over de rijke kunstgeschiedenis van Venetië. Let op: deze keer is de bijeenkomst in de bovenzaal van De KiK!

Hoe lang zullen we nog kunnen genieten van Venetië nu de zeespiegel stijgt? Het is zo heerlijk om er te dwalen door de kleine straatjes of te slenteren over het San Marcoplein. Of vanaf de Rialtobrug uit te kijken over de drukte van het Canal Grande. De stad, waar veel gebouwen, paleizen en kerken gebouwd of gerestaureerd zijn door Sansovino. Hij was de stadsarchitect en ook bekend door zijn vele gevelbeelden.

Ook boeiend om te horen over de schilders die er actief waren. Zoals Titiaan, bekend en beroemd om zijn portretten, religieuze werken en een grote serie mythologische werken. Of zoals Tintoretto, die op 15 jarige leeftijd in de leer ging bij Titiaan, en later een zeer graag gezien en veelgevraagd schilder werd.

Dit zijn maar enkele namen van bekende architecten en schilders uit Venetië. Arno van Hoeven, welbekend van zijn lezingen voor het CCE, deelt met ons zijn kennis van Venetië. Hij weet veel over (kunst-)geschiedenis en zal dan ook aandacht besteden aan veel meer kunstenaars uit deze eeuwige republiek van kunst en cultuur.

De lezing is op 25 januari om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Locatie (anders dan gebruikelijk) in bovenzaal van Theater de KiK in Elst (ingang achter de Hema). Reserveren: info@creatiefcollectiefelst.nl / 06 19324660. Vrijwillige bijdrage aan de zaal (richtbedrag 7 euro), er is geen pinapparaat.