In een kunstwerk lieten deelnemers aan de Alpha-Bijbelcursus 2018 zien wat het geloof in Jezus voor hen betekent.
In een kunstwerk lieten deelnemers aan de Alpha-Bijbelcursus 2018 zien wat het geloof in Jezus voor hen betekent.

Is er meer na kerst? De Alpha Bijbelcursus!

LIENDEN - Na de kerstdagen en de jaarwisseling kan die vraag zomaar opkomen: is er meer? Is er voortdurende warmte, liefde? Is er meer over Jezus, nog meer dan die bijzondere geboorte in de kribbe, de engelen, de herders? Wie is Jezus als zoon van God, hoe wil Hij het leven leiden?

Over deze vragen gaat de Alpha-Bijbelstartcursus. In Lienden is er maandag 21 januari een kennismakingsavond voor de Alpha-cursus, die op maandagavond 28 januari echt van start gaat.

Wat is de Alpha-cursus? Samen met andere mensen op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Aan de hand van de bijbel wordt tijdens de bijeenkomsten op een eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken. De cursus omvat tien maandagavonden van 18:30 uur tot 22:00 uur, en één zaterdag. Elke avond begint met een gezamenlijke warme maaltijd, gevolgd door een inleiding. Daarna praat je met elkaar over het onderwerp. Het is een cursus zonder examen.

De Alpha-Bijbelstartcursus is bedoeld voor mensen die niks van Jezus weten en nog nooit in Hem geloofd hebben, maar ook voor mensen die het geloof vaarwel hebben gezegd of gewoon elke zondag in de kerk zitten.
De cursus wordt gehouden in het verenigingsgebouw ‘De Open Deur’, naast de hervormde kerk in Lienden aan de Papestraat 3 en is geheel gratis. De kennismakingsavond is maandag 21 januari om 19:30 uur, ook in De Open Deur. Meer weten? Kijk op de Facebook-pagina AlphaCursusLienden. Voor vragen en aanmelden kun je bellen met Ike Niesing (06 46468115) of Henriëtte Verspuij (0344 750203).