Er wordt geconcentreerd geluisterd naar het kerstverhaal. (foto: Kitty Arends)
Er wordt geconcentreerd geluisterd naar het kerstverhaal. (foto: Kitty Arends) Kitty Arends

Kerstlunch met Zonnebloem

REGIO - Er is dit jaar veel georganiseerd door de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk. Deze activiteiten kregen een feestelijk tintje vanwege het 25-jarig bestaan van deze afdeling. Op woensdag 19 december werd het feestjaar afgesloten met een gezellige kerstlunch.

In de ‘De Oude School’ in Hemmen werd door Anton en zijn hulpen een verrukkelijke lunch met soep, beenham, slaatje, verse broodjes en fruit geserveerd. Maar eerst las één van de vrijwilligsters een mooi kerstverhaal voor. Na de lunch was er een fotopresentatie van alles wat afgelopen jaar bij de Zonnebloem is gebeurd. De aanwezigen gingen met een goed gevoel naar huis.

Het komend jaar begint met een nieuwjaarsbijeenkomst. Ook dan is er een fotopresentatie maar dan van foto’s die de afgelopen 25 jaar zijn gemaakt. Er is één vrijwilligster die dat allemaal heeft meegemaakt. Zij heeft geholpen deze afdeling op te richten en is jaren lang bestuurslid geweest. Natuurlijk is zij afgelopen jaar in de bloemetjes gezet!

De Zonnebloem organiseert regelmatig uitjes en gezellige middagen met als doelstelling mensen met elkaar in contact te brengen. Het belangrijkst zijn de huisbezoeken die de vrijwilligers afleggen bij langdurig zieken en lichamelijk gehandicapten die dreigen te vereenzamen. Gezelschap en een goed gesprek staan bij deze bezoeken centraal.

Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk – of zich opgeven als vrijwilliger - dan kunt u contact opnemen met: Miny Hosmar minyhosmar@gmail.com, 0488 454444 of Cora Mantel c.mantel@hetnet.nl, 0488 454931.