De nieuwe indeling van het interieur van het Wintercafé oogt lichter, frisser en ruimer. (foto: Anja van Hunnik/FotoAn)
De nieuwe indeling van het interieur van het Wintercafé oogt lichter, frisser en ruimer. (foto: Anja van Hunnik/FotoAn)

Winterfestijn met kleine aanpassingen nog leuker

ELST – Het zal je vast al opgevallen zijn. Het Wintercafé langs de ijsbaan in Elst heeft een ware metamorfose ondergaan. De nieuwe indeling is ruimer, opener en veel lichter dan de voorgaande edities. Maar het Winterfestijn heeft meer veranderingen ondergaan.

We horen het hem nog zeggen in een interview met De Betuwe: “Ik ga geen grote veranderingen doen. Misschien een paar kleine aanpassingen, maar daar merkt de bezoeker niks van”, aldus kersverse voorzitter Edwin Korthouwer. Maar de aanpassingen zijn vrijwel niet over het hoofd te zien. Zo kreeg het café een grote metamorfose met een ruimere en logischer indeling. In de ruimte is een schattig Croky-hoekje gecreëerd waar kinderen heerlijk kunnen tekenen en chillen.

Maar er is meer. Zo hoef je tegenwoordig niet meer in de rij voor je muntjes. In de linkerhoek van de bar staat nu een muntautomaat waar je met je pinpas je muntjes kan kopen. Voor de kinderen met een notenallergie hebben we de kerstkransjes vervangen voor kransjes zonder nootjes. En als je je handschoenen bent vergeten, hebben we een simpele oplossing: voor slechts één euro kun je nu stoere groene handschoentjes kopen.

Wist je dat we ook schaatsen hebben voor een maatje meer? Bij de schaatshuur kun je schaatsen krijgen met maatje 45, 46 en 47. En vergeet vooral geen wens voor een ander mens in te dienen! De bus voor je wens staat in het café, de Wensboom zelf staat buiten.

Meer informatie over het Winterfestijn staat op: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.