Senioren in gesprek met HPC-leerlingen. (foto: Helen de Bruijn)
Senioren in gesprek met HPC-leerlingen. (foto: Helen de Bruijn) Helen de Bruijn

Bijzondere ontmoeting

tussen jong en oud!

ZETTEN - Op maandag 17 december vertelden senioren in Bibliotheek Zetten aan vwo-leerlingen (leerjaar 5) van het Hendrik Pierson College mooie, interessante verhalen over het dagelijks leven in de jaren 1955 - 1965.

De ochtend begon met een presentatie die een korte terugblik gaf naar deze tijd. Vervolgens mochten de 45 leerlingen in het kader van het project ‘Vertel van vroeger’ hun vragen gaan stellen. “Onze leerlingen hebben van tevoren diverse vaardigheden geleerd en ook geoefend. Bijvoorbeeld hoe spreek ik de doelgroep aan en hoe neem ik een goed interview af”, aldus Harmien Tromp, lerares Nederlands. Collega Carla Driessen: “Dit jaar gaan de leerlingen ook aan de slag met bronnenonderzoek. Ze gaan achtergrondinformatie verzamelen van de onderwerpen die tijdens het gesprek zijn langs gekomen.”

Vertel van Vroeger is een project van de Bibliotheek Gelderland Zuid en het HPC Zetten. De verhalen worden verwerkt door de HPC-leerlingen en gebundeld in het nieuwe verzamelboek Vertel van Vroeger, dat in het voorjaar van 2019 zal verschijnen.

Senioren in gesprek met HPC-leerlingen. (foto: Helen de Bruijn)