Silke, Eva, Kim en Ilse tussen de wedstrijdrondes door. (eigen foto)
Silke, Eva, Kim en Ilse tussen de wedstrijdrondes door. (eigen foto) eigen foto

Mooie afsluiting jaar voor DGV-turnsters

DODEWAARD - In Beekbergen turnden de 3e-divisie turnsters van DGV Dodewaard op zaterdag 15 december alweer hun tweede plaatsingswedstrijd. Ook dit keer ging DGV met een medaille naar huis! Ilse Pouwels (Pupil 2) werd heel knap eerste op zowel sprong als vloer en tweede op brug. Deze hoge noteringen waren goed voor de zilveren medaille.


Kim van Merkenstein turnde in dezelfde wedstrijd bij de Jeugd 2, ze turnde een erg goede wedstrijd en wist zich met liefst veertien plaatsen te verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd; ook zij liet een vloeroefening met hoge moeilijkheid zien. Kim werd vijfde van de 23 turnsters.

Silke Verwoert en Eva van Voorst (Junior) kwamen daarna in actie. Silke turnde een stabiele wedstrijd, al had ze wel meer wiebels op balk dan de vorige keer. De brug was haar beste toestel, hier werd ze vierde. Silke werd uiteindelijk negende van de 29 Junioren. De wedstrijd begon niet goed voor Eva. Ze kwam niet goed uit met haar aanloop en kon daarom geen sprong uitvoeren, waardoor ze geen punten kreeg. Ook op brug ging het niet lekker. Ze herpakte zich erg knap en knalde er daarna een super balkoefening, goed voor een 1e plaats, en een prachtige vloeroefening uit. Eva eindigde op plaats 29.

Tenslotte turnde Luna van der Goes (Jeugd 1). Ze begon met een stabiele balkoefening, maar tijdens het inturnen voor vloer kwam ze verkeerd terecht op haar voet waardoor ze niet voluit kon turnen. Toch liet ze daarna een goede sprong en brugoefening zien. Ook Luna eindigde op een vijfde plaats in het eindklassement. Eind januari vindt de laatste plaatsingswedstrijd plaats en wordt bekend wie zich heeft geplaatst voor de districtsfinale.