(foto: Ronald Leeuw)
(foto: Ronald Leeuw) Ronald Leeuw

Collecteopbrengst Leger des Heils

OVERBETUWE - De collecte van het Leger des Heils in Heteren heeft dit jaar het mooie bedrag van 1.573,38 euro en in Randwijk 249,79 euro opgebracht.

Dit was het zevende jaar dat het Leger des Heils collecteerde van deur tot deur in de Overbetuwe. Vele vrijwilligers hebben hun uiterste best gedaan, op meer dan één manier. Dank gaat uit naar de vele vrijwilligers, maar ook naar alle vrijgevige inwoners van Heteren, Randwijk.

Steeds meer mensen doen een beroep op de hulp van het Leger des Heils. Bijvoorbeeld in de vorm van voeding, gebruikte kleding, nachtopvang voor dakloze mensen (tijdens koude nachten) of schuldhulpverlening. Een groeiende groep mensen heeft moeite om het hoofd boven water te houden. Bovendien voelen steeds meer mensen zich eenzaam.

Het Leger des Heils wil mensen helpen die hulp nodig hebben en nergens anders terecht kunnen. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Jaarlijks helpt het Leger des Heils meer dan 100.000 mensen met professionele zorg en begeleiding van maatschappelijke opvang tot verslavingszorg en van jeugdzorg tot reclassering. De deuren van buurtsteunpunten en korpsgebouwen staan voor iedereen open. Wekelijks worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd.

Voor deze projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven krijgt het Leger des Heils geen subsidie.