Kerstconcert en samenzang Con Amore in Tiel

OPHEUSDEN/TIEL - Christelijk gemengd- en kinderkoor Con Amore uit Opheusden houdt op zaterdag 22 december haar jaarlijkse kerstconcert met samenzang in de grote of Sint-Maartenskerk in Tiel.

Medewerking verlenen Peter van Dinther (trompet), Maarten van Dijk (orgel), Corine van Steenbeek (klarinet) en Ilona Hendriks van Warbij (harp). Het geheel staat onder leiding van dirigent Johan Hulshof. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Praathuis Opheusden

zoekt vrijwilligers

OPHEUSDEN - Wilt u wat betekenen voor uw medemens? We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die nieuwkomers willen helpen de Nederlandse taal te leren. Ook is het fijn dat zij in hun eigen dorp Opheusden meer contacten krijgen en zo zich meer thuis gaan voelen.

"Uw inzet hoeft natuurlijk wekelijks te zijn, we kijken met u samen wat uw mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld één keer per 2-3 weken is ook een optie. Net wat in bij u past. Spreekt u dit aan en heeft u zin en tijd om te helpen?

Bel dan naar Frederike Burgers 06 22615246 of stuur een mail naar frederikeburgers@welzijnrivierstroom.nl. Zij kan uw vragen beantwoorden en komt graag naar u toe voor een afspraak."

Cursus voor mantelzorgers dementie

ELST - Zorg voor een naaste met dementie is een zware opgave. Overbelasting ligt al snel op de loer. Dat kan voorkomen worden als je als mantelzorger de balans weet te creëren tussen de zorg voor de ander en de zorg voor jezelf. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doen anderen dat?

Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe biedt daarom in samenwerking met DemenZie de cursus 'de balans bewaren' aan. De cursus start op 7 februari en is bedoeld voor iedereen die zorgt voor een naaste met dementie die thuis woont. In de cursus staan we stil bij wat het betekent om te zorgen voor je dierbare met dementie of geheugenproblemen. Je ontmoet mensen die hetzelfde meemaken en begrijpen hoe moeilijk het soms kan zijn. Je wisselt ervaringen uit, je leert van elkaar en je vindt er steun. Dit alles in een veilige omgeving en met betrokken begeleiders. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten en is op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in de Ruimte, Sint Maartensstraat 32 B in Elst

De datums zijn: 7 en 21 februari, 7 en 21 maart, 4 en 25 april en 23 mei 2019. Bij opgave is het de bedoeling dat men alle bijeenkomsten bijwoont. Deelname aan de groep is gratis. "Bent u geïnteresseerd in deelname laat het ons weten. Stuur een mail of bel naar: annetfleer@DemenZie.nl (06 53544019) of info@mantelzorgoverbetuwe.nl (0481 350 050)."