Cursist bekijkt haar Tiffany-werk. (foto: Els Mathijssen)
Cursist bekijkt haar Tiffany-werk. (foto: Els Mathijssen) Els Mathijssen

Start korte cursussen

bij Creatief Collectief Elst

ELST - Begin 2019 creatief of verdiep je in kunstgeschiedenis. Op 12 januari start Gery Garttener met een korte cursus Tiffany. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Veel mensen associƫren Tiffany met glas in lood. De techniek is echter anders, op het snijden van glas na. Op de Tiffany-wijze worden de uitgesneden glasfragmenten omwikkeld met koper en aan elkaar gesoldeerd. Deze techniek heeft als voordeel dat je veel sierlijker en verfijnder kunt werken. In de cursus leer je het glas snijden en slijpen. Vervolgens het omwikkelen met koper en het solderen. Je maakt zelf een keuze uit de vele ontwerpen die geschikt zijn voor beginners. Gevorderden kunnen met een eigen ontwerp aan de slag. De cursus is niet alleen bedoeld om je de techniek aan te leren, maar ook om iets moois en speciaals te maken dat je huis kan versieren. De cursus omvat zes lessen op zaterdag van 9.30 - 12.00 uur.

Op 4 februari start drs. Marieke van der Heijden met het eerste deel van een overzicht van de Europese kunstgeschiedenis. Het is een cursus van vier lessen waarin de kunstgeschiedenis in vogelvlucht wordt behandeld. Bekende en belangrijke kunstwerken worden binnen de grote lijnen van de kunstgeschiedenis geplaatst. Zodat je voor jezelf op een rijtje krijgt wanneer welke stijlen aan de orde waren. Er wordt begonnen met een les Klassieke kunst, over de Grieken en de Romeinen. Dan volgen twee lessen over de Middeleeuwen. Tenslotte wordt de Renaissance behandeld. De cursus bestaat uit vier lessen van 19.30 tot 21.30 uur.

Voor beide cursussen kun je je opgeven via de website creatiefcollectiefelst.nl.