Kinderen aan het schaatsen. (foto: Jaleesa Derksen)
Kinderen aan het schaatsen. (foto: Jaleesa Derksen)

Schaatsen op Winterfestijn Overbetuwe!

ELST - Het is ijstijd! Tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond! Dus kom naar de ijsbaan in Elst, want vanaf zaterdag 15 december zijn we weer open.

Goed nieuws: kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij ijstijd! na het schoolschaatsen met korting nog een keer schaatsen als ze een unieke code verzilveren.

Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van ijstijd! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport. IJstijd! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.

Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de schaatssport. Vanaf dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles bij het Winterfestijn een cool IJstijd!-polsbandje met een unieke code waarmee ze nog eens gratis of voordelig kunnen schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd.

IJstijd! speelt in op het streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. De schaatsbaan in Elst is van zaterdag 15 december tot en met zondag 6 januari elke dag geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Let wel op de uitzonderingen in de openingstijden. www.winterfestijnoverbetuwe.nl