Informatieavond

bloemrijke akkerranden

VALBURG - Boeren en natuurbeheer gaan heel goed samen. De gemeenten Lingewaard en Overbetuwe stimuleren dit al een aantal jaren in de vorm van een subsidieregeling voor bloemrijke akkerranden.

"Momenteel werven we nieuwe deelnemers voor het aanleggen van bloemrijke akkerranden in 2019”, zegt coördinator Kees Mientjes van ANV Lingestreek. ANV Lingestreek participeert samen met Park Linegezegen ook in het project.

Geïnteresseerde agrarische grondgebruikers zijn van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op 12 december bij café De Viersprong, Reethsestraat 1, Valburg. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgebreid verteld wat de mogelijkheden voor beheer zijn. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Kees Mientjes, coördinator ANV Lingestreek, kees.mientjes@anvlingestreek.nl, 06 57267963 of kijk op de website van ANV Lingestreek, www.anvlingestreek.nl.

Muzikale avond in Kesteren

KESTEREN - Van 20.00 tot 21.30 uur is er 13 december een muzikale avond in Molen De Zwaluw aan de Batterijenweg 19c in Kesteren.

Het belooft een prachtige avond te worden, met de muziektalenten: Maarten van Dijk (orgel), Loïs van Dijk (piano), Janine Wilbrink (solo), Bovenstemmen (mannenkoor) en Silvan Hardeman (orgel/piano).

Entree is gratis! Er zal een collecte worden gehouden. De opbrengst hiervan is voor het vrijwilligerswerk onder de vluchtelingen in Lesbos. Vanaf half 8 is een ieder welkom.