Bezorgde bewoners verzamelen handtekeningen tegen railterminal. (Overbetuwe Overbelast)
Bezorgde bewoners verzamelen handtekeningen tegen railterminal. (Overbetuwe Overbelast)

Handtekeningenactie

tegen komst railterminal van start

OVERBETUWE - De bezorgde bewoners van Overbetuwe Overbelast zijn een handtekeningenactie begonnen tegen de plannen voor een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg. Tot maart 2019 kunnen mensen de petitie tekenen, zowel online als op papier.

De komende maanden worden handtekeningen verzameld door teamleden van Overbetuwe Overbelast tijdens acties op diverse plaatsen in de gemeente.

De eerste tientallen handtekeningen zijn inmiddels al binnen. Deze zijn verzameld tijdens de inloopavonden over de railterminal die de provincie Gelderland op 27 en 28 november organiseerde bij het Watergoed in Valburg. Daar mocht ook Overbetuwe Overbelast met een stand aanwezig zijn. Aanwezige bewoners tekenden met enthousiasme de handtekeningenlijsten.

De ondertekenaars van de petitie verzoeken de provincie Gelderland om te stoppen met de plannen voor een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg. Zo willen ze de leefbaarheid behouden van de omliggende buurtschappen en dorpen: Reeth, Eimeren, Valburg, Oosterhout, Elst, Slijk-Ewijk en Ressen. Ze spreken hun zorgen uit over geluid, lichtvervuiling, overbelasting van het wegennet, veiligheid, en de verspilling van gemeenschapsgeld. De plannen voor de railterminal kosten tientallen miljoenen belastinggeld. Inmiddels zijn de beoogde investeringen al gestegen naar 43 miljoen en moet er tweemiljoen per jaar bij voor de exploitatie.

De petitie online tekenen kan nu op: https://stoprailterminal.petities.nl

Meer info op www.overbetuweoverbelast.nl. Of volg Overbetuwe Overbelast op Facebook en Twitter.