Buurtbus 556 Overbetuwe gaat van start

HETEREN - Na een lange voorbereiding van ongeveer twee jaar gaat Buurtbus 556 Overbetuwe op maandagmorgen 10 december rijden.Om 6:58 uur vertrekt lijn 556 voor de eerste keer vanaf de Flessenstraat bij de halte Beemdhof in Heteren richting Driel met eindbestemming Elst, Europaplein.

Vanaf het Europaplein te Elst vertrekt de eerste Buurtbus 556 vanaf 07:34 uur. Daarna ieder uur om XX.34. De laatste rit vertrekt om 17:34 uur uit Elst. In Driel zijn de vertrektijden richting Elst XX.07 uur en de vertrektijd richting Heteren om XX.42 uur. Opstappen is geen probleem. Je kunt in ieder geval bij de haltes aan de route opstappen. Vergeet niet je hand op te steken. Dan weet de chauffeur dat je mee wilt.

Binnen de bebouwde kom zal de chauffeur overal waar je een hand opsteekt ook stoppen en je laten instappen. Wel kan het zijn dat de chauffeur in verband met de verkeersveiligheid even verderop stopt om je in te laten stappen. Het uitstappen kan altijd bij de haltes aan de route.

Als je ergens anders wilt uitstappen, meldt je dit - tijdig - bij de chauffeur. In de Buurtbus kun je alleen betalen via de OV chipkaart, of via een pinpas. Met contant geld kan helaas niet afgerekend worden in Buurtbus 556.

Rolstoelen zijn niet toegestaan in Buurtbus 556. Rollators zijn wel welkom. Wij mogen echter maar acht passagiers in de Buurtbus tegelijk vervoeren. Alle stoelen zijn voorzien van autogordels, die verplicht gedragen dienen te worden. Wij begroeten je graag als reiziger!"