Zestien fluiters in De Notenbalk, Opheusden. (foto: Marten Post)
Zestien fluiters in De Notenbalk, Opheusden. (foto: Marten Post) Foto: Marten Post

Deelnemers Laat Van Je Horen waren geweldig!

OPHEUSDEN - Voorzitter Susanne Wolthaar van Cultureel Comité Neder-Betuwe opende Laat Van Je Horen 2018. Ze verwelkomde deelnemers, ouders en familie in een volle zaal van De Notenbalk in Opheusden.

Het is altijd spannend en een hele uitdaging om voor zo’n groot publiek je muzikale talenten ten gehore te brengen. Het aantrekkelijke van dit evenement is de verscheidenheid van leeftijd en de variëteit van instrumenten.

Het openingsnummer ‘Thema en Variaties’ van A.Westera, werd opgevoerd door een trio met piano, cello en een tiental fluitspelers in de leeftijd van 8-17 jaar. Ze kregen een enthousiaste reactie van het publiek. De middag vervolgde met een 23-tal optredens. Trotse ouders, broertjes, zusjes en familie droegen bij aan een fijne sfeer. Er werden natuurlijk volop foto’s en filmpjes genomen, voor de ‘performers’ een leuke herinnering voor later.

Het cultureel comité Neder-Betuwe vindt het leuk om met dit tweejaarlijks evenement een podium te kunnen bieden aan het muzikale talent van de toekomst. Met meer dan vijftig deelnemers kunnen we natuurlijk niet iedere bijdrage bij naam noemen, maar we moeten wel een uitzondering hierop maken voor Geert Pul die met zijn prachtig cello spel ‘Prayer’ van Ernest Bloch vertolkte. Hij kon pas na een toegift het podium verlaten!

Deze succesvolle middag werd afgerond door alle zestien fluiters met Final Tango van Vincent Oostenbrink. De muziekdocenten Thirza Schuurman, Gemma Gielen en Irene Postma werden bedankt voor hun bijdrage en De Notenbalk voor haar gastvrijheid. Meer informatie staat op www.cultuurnederbetuwe.