Afbeelding
Foto:

HAVO fier aan kop in 3D

Haalderen gaat goed Vooruit

Tekst: Hans Schmeinck

De vooraf als zwaar gezien derby tegen RKSV Driel werd zondag toch vrij probleemloos gewonnen. Ruim ook nog: 3-0. HAVO is de trotse koploper van de derde klasse D. En dat zonder 'echte' trainer.

Vorige week werd bovendien een heuse prijs gepakt, de eerste periodetitel. Of die eerste prijs voor HAVO ook de enige dit seizoen zal zijn, kan 24 mei 2019 bekend zijn. Wellicht wordt dan, op het veld van streekgenoot DVOL, het kampioenschap van de derde klasse D Oost van het zondagvoetbal gevierd. Of misschien wordt die andere grote prijs, promotie via nacompetitie, wel –ergens in juni 2019- gegrepen. Hoe dan ook, met 22 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 11 tegen gaat HAVO fier aan kop in 3D. Haalderen Vooruit, die naam klopt nu bijzonder goed.

Zelfs de vooraf als lastig bestempelde derby tegen RKSV Driel, afgelopen zondag op het eigen sportpark De Notenboom, werd tamelijk soeverein gewonnen. De geelzwarten hadden het niet makkelijk tegen de felle Drielenaren, maar kwamen in de eerste helft wel op voorsprong door Enrico Gertsen: 1-0.

Na de rust sputterde Driel nog steeds tegen, maar kwam het niet echt tot uitgespeelde aanvallen. Wel werd tot drie keer toe een penalty geclaimd, maar de strak leidende arbiter Arnoldus wilde telkens van niets weten.

Vlugge Venselaar

Terwijl Driel aan de gang ging met een vroeg slotoffensief, kwam er meer ruimte en dat was kaasje voor HAVO. Tot tweemaal toe werd een counter tot in de perfectie uitgevoerd. En tweemaal was de vlugge Sjors Venselaar 'het mannetje'. Terwijl mede-aanvaller en aanvoerder Thijs Barten het wat moeilijker had greep de ex-Batavier zijn kans. Eerst door een fenomenale sprint annex solo over links, gevolgd door een ragfijne voorzet op Tim Vonk: 2-0. En later werd Venselaar –randje buitenspel- weggestuurd om vervolgens simpel binnen te schuiven: 3-0, tevens eindstand.

Het succes van HAVO dit seizoen is opvallend, want trainer Bert Willemsen stapte al na vier wedstrijden op. Vanwege privéomstandigheden. Assistent / clubman annex oud-speler Hans Bosveld neemt sindsdien de honneurs waar. En verloor met zijn ploeg in vijf duels nog geen punt. Ongekend. Hoe lang hij mag aanblijven (van de KNVB) is nog onbekend.

Dat Haalderen goed Vooruit gaat ligt er ook aan dat de selectie breder en kwalitatief beter is geworden, met spelers als Tim Vonk (voorheen Sc Bemmel) en Gertie Rikken (ex-De Bataven).

Sint Maikel

Ook een succesfactor voor HAVO, de onderlinge gezelligheid. Die het best tot uiting komt in thuiswedstrijden in de kantine op sportpark De Notenboom. Die tot de vroege uurtjes in de avond drukbezocht wordt. DJ Mighty Mike is een onmisbare schakel. En dan moet de beroemde en beruchte Sinterklaasavond nog komen. Komende vrijdag zal de dj (echte naam Maikel Jansen) in de huid van de Goedheiligman kruipen. Als Sint Maikel voert hij, ondersteund door hilarische filmpjes, een one-man-show op waarin hij niemand spaart.