Geflatteerde nederlaag

voor DFS tegen de koploper

OPHEUSDEN - De koploper bleek over een goed voetballende en technische vaardige ploeg te beschikken. De beste mogelijkheden waren in de beginfase voor de wijdbroeken.

Na zes minuten tekende Springer met een simpele bal rechtdoor voor de voorsprong voor de Volendammers, 0-1. Daarna zag Bokila zijn inzet, na een vrije trap, door doelman Binken gekeerd worden. De bedrijvige De Kler vond vervolgens, vrijgespeeld, opnieuw doelman Binken op zijn pad. Omdat de bezoeker ook een aantal mogelijkheden onbenut liet gingen beide ploegen rusten met een kleine voorsprong voor de Volendammers.

In de tweede helft waren er lang weinig grote mogelijkheden voor beide doelen te noteren in de gelijk opgaande wedstrijd. De thuisploeg liet daarna twee grote kansen onbenut via Bokila en Dors die beide helaas naast schoten. Zes minuten voor tijd toonde Zwarthoed, de topschutter van de Hoofdklasse A, zijn kwaliteit door op fraaie wijze de 0-2 achter doelman Omvlee te deponeren. Via een streep van Davelaar verscheen twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer op het scorebord. Met verdediger Rick van Walsem als extra spits ging DFS alles of niets spelen in de jacht op een verdiend punt. Drie minuten in de blessuretijd profiteerde Springer van de weggeven ruimte door de beslissende 1-3 achter doelman Omvlee tegen de touwen te schieten.

DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers (58.Gijs Grootendorst), Corné Davelaar, (65. Alex Scheffer) Rick van Walsem, Jim van Alst , Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila.